Pagina's

zondag 6 december 2015

Saucijzenbroodjes



Ingrediƫnten voor 6 saucijzenbroodjes
  • 4 eieren
  • 100 gr Philadelphia naturel
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 300 gr half om half gehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl peterselie
  • ½ tl nootmuskaat
Bereiding
  1. Scheid van 3 eieren het eiwit en de dooier. Mix het eiwit in een grote kom met een tl bakpoeder ca. 2 minuten tot schuim.
  2. Mix in een andere kom de eidooiers met de Philadelphia tot een glad mengsel
  3. Schep het roomkaasmengsel (niet mixen!) door het eischuim heen. Niet te vaak, dan houd je het luchtig. Leg een bakvel op een bakplaat en schep het op het bakvel.
  4. Verwarm de oven op 150°C en doe de bakplaat 20-30 min. in de oven
  5. Doe het gehakt, een ei, peterselie, nootmuskaat, peper en zout naar smaak en de amandelmeel in een kom en kneed het tot 6 platte gehaktstaafjes.
  6. Bak de gehaktstaafjes (zonder boter/olie) in een pan gaar
  7. Als de oven klaar is, snijd je het eideeg met een pizzasnijder in 6 repen
  8. Als de gehaktstaafjes klaar zijn dan leg je ze op een reep en rol je hem op
Eet smakelijk!

Voedingswaarde

 Voedingswaarde Per stuk
 Kcal 236 kcal
 Eiwit 15 gr
 Koolhydraten 1,8 gr
 Vet 18,6 gr

Waar te bestellen?:
Amandelmeel: Link
Wijnsteenbakpoeder: Link