Ingrediƫnten voor 6 saucijzenbroodjes
- 4 eieren
- 100 gr Philadelphia naturel
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 300 gr half om half gehakt
- Peper en zout naar smaak
- 2 el amandelmeel
- 1 tl peterselie
- ½ tl nootmuskaat
Bereiding
- Scheid van 3 eieren het eiwit en de dooier. Mix het eiwit in een grote kom met een tl bakpoeder ca. 2 minuten tot schuim.
- Mix in een andere kom de eidooiers met de Philadelphia tot een glad mengsel
- Schep het roomkaasmengsel (niet mixen!) door het eischuim heen. Niet te vaak, dan houd je het luchtig. Leg een bakvel op een bakplaat en schep het op het bakvel.
- Verwarm de oven op 150°C en doe de bakplaat 20-30 min. in de oven
- Doe het gehakt, een ei, peterselie, nootmuskaat, peper en zout naar smaak en de amandelmeel in een kom en kneed het tot 6 platte gehaktstaafjes.
- Bak de gehaktstaafjes (zonder boter/olie) in een pan gaar
- Als de oven klaar is, snijd je het eideeg met een pizzasnijder in 6 repen
- Als de gehaktstaafjes klaar zijn dan leg je ze op een reep en rol je hem op